Terapevtske možnosti

Najpogostejši vzrok parodontalne bolezni je prisotnost mehkih in trdih zobnih oblog na zobni površini. Sistemska obolenja in jemanje nekaterih zdravil lahko okrepita odziv organizma na prisotnost teh oblog. Zelo redko je parodontalna bolezen posledica dejavnikov, ki niso povezani z zobnimi oblogami.

Pri pacientu, pri katerem smo odkrili prisotnost vnetja, je bistveno, da mehansko odstranimo mehke in trde zobne obloge, hkrati pa odpravimo dejavnike, ki pripomorejo k nabiranju oblog in zaradi katerih pacient ne more izvajati ustrezne ustne higiene (previsne zalivke in robovi protetičnih nadomestkov, ...). Na ta način se gingivitis popolnoma pozdravi in ne pušča trajnih poškodb na obzobnih tkivih. Pri parodontitisu pride poleg vnetja dlesni tudi do poškodbe obzobnih tkiv, ki so trajne in jih ne moremo več povrniti v prvotno normalno stanje. Pomembno je dejstvo, da lahko z ustreznim zdravljenjem napredovanje bolezni popolnoma zaustavimo in na ta način preprečimo nadaljnje propadanje obzobnih tkiv.

UZ

Ultrazvok je najpogostejša in najbolj učinkovita metoda za odstranjevanje trdih zobnih oblog. Gre za ročnik s kovinsko konico, ki vibrira z ultrazvočno frekvenco. Omogoča visoko učinkovitost pri odstranjevanju zobnih oblog, hkrati pa je poseg minimalno invaziven za samo zobno površino, za pacienta pa neboleč.

Laser

Pri napredovanih oblikah bolezni poleg osnovnih oblik mehanskega odstranjevanja uporabljamo tudi lasersko zdravljenje, ki dodatno pripomore k uspešnosti zaustavitve napredovanja bolezni. Na naši kliniki uporabljamo tako mehko- kot tudi trdotkivne laserje. Posegi so učinkoviti in neboleči.

Paradontalna kirurgija

Pri obsežnejših in kompleksnih primerih se do želenega rezultata pride s parodontalno kirurgijo. Gre za spekter različnih kirurških tehnik, uporabi pa se tiste, ki so za dano situacijo najbolj primerne. Posegi so neboleči in potrebujejo minimalen čas okrevanja.

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha.