Biološko zobozdravstvo

V naši ordinaciji se zavedamo, da sta zdravje ustne votline in splošno zdravje neločljivo povezana. Bolezni zob in ustne votline vplivajo ne samo na vaš videz in samozavest, temveč povzročajo tudi težave pri jedi in govoru.

Poleg tega zdravje ustne votline vpliva tudi na nekatera druga bolezenska stanja. Z ustnim zdravjem so povezane bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, zapleti med nosečnostjo, bolezni dihal, kronične ledvične bolezni, avtoimuna obolenja (revmatoidni artritis) in celo Alzheimerjeva bolezen.

Povezava med ustnim in splošnim zdravjem je obojestranska. Nekatere sistemske bolezni se s svojimi simptomi in znaki najprej odrazijo v ustni votlini. Tudi zato je zelo pomembno, da redno obiskujemo zobozdravnika, saj s tem prispevamo k hitrejšemu odkrivanju morebitnih bolezenskih sprememb in stanj.

Hormonsko neravnovesje, hiter življenjski slog, slaba kakovost spanja in razna zdravila pomembno vplivajo na zdravje ustne votline, s tem pa posledično tudi na rezultat zobozdravstvenih posegov.

Zakaj izbrati nas

V Centru ustnega zdravja Dentavital posebno pozornost namenjamo vašemu udobju in dobremu počutju. Vsakega obiskovalca obravnavamo individualno in zaupno.
Še posebej smo zavezani skrbi za preventivo in odkrivanje vnetnih žarišč v ustni votlini.
V naši ordinaciji pri svojem delu ne uporabljamo amalgama, pri odstranjevanju pa upoštevamo vse varnostne protokole.
Vsi materiali, ki jih vstavljamo, so biokompatibilni in netoksični (brez BPA in HEMA).
Naši protetični izdelki ne vsebujejo kovin in so izdelani po CAD-CAM tehnologiji, ki zagotavlja izjemno natančnost pri izdelavi.
Pri posegih uporabljamo minimalno invazivno tehniko, ki ohrani kar največ zobne strukture in najmanj obremenjuje vaše telo.
Namesto titanovim dajemo prednost cirkonijevim vsadkom, ker so nekovinski in povzročajo manj alergij.
Pri svojem delu uporabljamo najsodobnejše laserje (F0tona LightWalker AT S, Biolase Waterlase IPlus, Elexxion nano).
Pri razkuževanju ran uporabljamo ozon.
Pri kirurških posegih uporabljamo trombocitno plazmo (membrane PRF), ki jih pridobimo iz pacientove krvi.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .