Keramične luske

Keramične luske so enostavna rešitev, s katero lahko korenito izboljšamo videz vaših zob in vam posledično pričaramo lepši nasmeh.

To so tanke keramične plasti, ki jih nalepimo na sprednjo, vidno stran zoba. Z njimi odpravljamo različne manjše estetske napake, kot so:

  • odlomljeni ali obrabljeni zobje,
  • neustrezno oblikovani ali postavljeni zobje,
  • zabarvani zobje, ki se ne odzivajo na beljenje,
  • vrzeli med zobmi.

Keramične luske, prilagojene vašim zobem, izdela zobotehnik v laboratoriju, zato zahtevajo več obiskov pri zobozdravniku.

Delujejo naravno, so zelo trdne in vzdržljive in se ne zabarvajo.

Pri izdelavi lusk odstranimo manj zoba, kot je to običajno pri zobnih prevlekah.

Postopek namestitve zobnih lusk

Postopek namestitve zobnih lusk je podoben ostalim estetskim posegom za preoblikovanje nasmeha. Poteka v treh fazah:

Keramične luske, prilagojene vašim zobem, ročno izdela zobotehnik v laboratoriju, zato zahtevajo več obiskov pri zobozdravniku.

Če potrebujete obsežno protetično rekonstrukcijo, ki zajema večje število zob, bo zobozdravnik poleg kliničnega pregleda opravil še fotografiranje obraza, zobovja in intraoralno 3D-skeniranje. V skladu s trenutnim stanjem vaših zob in vašimi željami bo izdelal optimalni načrt izvedbe vstavljanja zobnih lusk.

Pri naslednjem koraku vam bo načrt predstavil s pomočjo 3D-digitalnega modela in fotosimulacije predvidenega končnega stanja, da se boste lahko prepričali, kako bodo videti vaši zobje po posegu.

Po vaši potrditvi bo zobotehnik izdelal protetični nadomestek in ga popravil v skladu z vašimi željami. Šele nato bo izdelal končno verzijo keramičnih lusk. Tako boste že pred izdelavo lusk vedeli, kako boste videti na koncu. Poleg tega bo še pred začetkom brušenja pridobil vse potrebne podatke za končno pripravo zob.

Po pripravi zob in 3D-skeniranju bosta z zobozdravnikom pregledala končni protetični izdelek in naredila še zadnje popravke barve in oblike, da bo vaš končni videz kar se da naraven. Na koncu sledi le še pritrjevanje zobnih lusk na vaše zobe.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .