Implantati

Z vsakim zobom, ki ga zaradi najrazličnejših vzrokov (nesreče, zobna gniloba, parodontalne bolezni, nezdrave navade in slaba ustna higiena ipd.) ne moremo ohraniti ali izpade, izgubimo delček kakovosti življenja.

Zobni vsadki so najboljša možnost, da trajno in zanesljivo nadomestimo manjkajoče zobe ter si povrnemo samozavest in sproščen nasmeh na obraz.

 

Kaj je zobni vsadek ali implantat?

Zobni vsadek oz. implantat je »umetna zobna korenina«, narejena iz titana ali cirkonija, ki jo terapevt vstavi v čeljust. Med postopkom celjenja se implantat poveže z živo kostjo in ustvari čvrsto osnovo, na katero nato privijači zobno prevleko, mostiček ali pritrdi zobno protezo.

Zakaj zobni vsadki oz. implantati?

Prednost implantatov je, da so videti kot pravi zobje. Z njimi zapolnimo prazen prostor, ki nastane po izpadu ali odstranitvi zoba, s čimer preprečimo nadaljnjo izgubo kosti in umik dlesni.

Poleg tega nam pomagajo ohraniti tudi položaj ostalih zob in nasploh poskrbijo za oralno zdravje. Z implantatom posamezniku lahko povrnemo tudi žvečilno funkcijo in videz, izguba kosti pa lahko povzroči tudi obrazne spremembe, kot je npr. poglabljanje gub okrog ust, tanjšanje ustnic in poudarjenost brade, kar nas lahko zelo postara.

Pri večjem številu manjkajočih zob, lahko na implantat pritrdimo zobni mostiček. Prav tako lahko z njim nadomestimo manjkajoči zob brez brušenja, kot je to običajno pri izdelavi mostička.

Zobni implantati služijo tudi za pričvrstitev proteze pri brezzobih čeljustih in s tem izboljšajo funkcijo, udobje in samozavest.

Kako poteka poseg pri vstavitvi zobnih vsadkov?

Da bi lažje razumeli postopek vsaditve implantatov, ga razdelimo na tri faze. Pri vseh aktivno sodeluje vaš zobozdravnik.

Poseg vstavitve implantata opravimo v lokalni anesteziji. Zobozdravnik bo na mestu vstavitve implantata naredil rez in razprl mehka tkiva, da bo lahko dostopil do kosti. Nato bo s posebnimi svedri za vstavljanje implantatov zavrtal v kost in naredil prostor za implantat. Ko bo ležišče za implantat pripravljeno, ga bo vstavil v kost, rano pa zašil.

Po posegu boste prejeli navodila za nego ustne votline doma. Po sedmih do desetih dneh vam bomo šive odstranili.

Celjenje in popolno zraščenje implantata s kostjo poteka dva do štiri mesece (odvisno od kakovosti vaše kosti). V tem času vam lahko zobozdravnik namesti začasne zobe, ki jih boste nosili, dokler ne prejmete končne protetične rešitve.

Po treh mesecih bo zobozdravnik nad mestom vstavitve implantata naredil majhen rez, ki mu bo omogočil, da bo na implantat pritrdil poseben vijak, ki bo služil kot opornik dlesni. Po potrebi bo rano nato zašil. Po enem tednu bo šive odstranil.

Teden dni pozneje je implantat pripravljen za protetično nadgradnjo.

V določenih primerih bo zobozdravnik lahko vstavil opornik dlesni hkrati z implantatom, zato dodatno odpiranje dlesni ne bo potrebno.

Dva tedna po odpiranju implantata bo zobozdravnik naredil posnetek zobnega implantata, na osnovi katerega bo zobni tehnik izdelal nadgradnjo implantata in zobno prevleko.

Če bo implantat ob vstavitvi dovolj stabilen, bo tehnik izdelal začasno prevleko takoj po vstavitvi implantata. Tako nadgradnjo je treba po šestih mesecih nadomestiti s končnim izdelkom.

Zakaj izbrati Center ustnega zdravja Dentavital za vstavitev zobnih vsadkov?

Zaposleni v Centru ustnega zdravja Dentavital imamo bogate izkušnje na področju implantologije. Nenehno smo v koraku z najnovejšimi tehnikami in spoznanji, pri delu pa uporabljamo najnovejšo tehnologijo.

Smo ena prvih ordinacij v Sloveniji, ki je začela z vstavljanjem cirkonijevih implantatov.

Pri vstavljanju zobnih vsadkov uporabljamo implantološka sistema Straumann® in Z-Systems®, ki sodita v sam svetovni vrh kakovosti.

Kirurške posege izvajamo večinoma računalniško vodeno, kar nam omogoča zelo visoko natančnost izvedbe, minimalno možnost zapletov med posegi in tako estetsko kot funkcijsko dober končni rezultat. Tudi zato se lahko pohvalimo kar 97-odstotno uspešnostjo izvedenih posegov vsaditve zobnih vsadkov.

Implantološko zdravljenje zob vedno načrtujemo individualno in prilagojeno vam od prvega posveta v našem centru do zagotovitve končnega estetskega in kar se da naravnega videza. Vse korake izvedemo z največjo skrbnostjo in natančnostjo in poskrbimo, da so posegi neboleči in brez dolgotrajnega okrevanja.

Nudimo vrhunsko oskrbo po konkurenčnih cenah.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .