NightLase® – Lasersko odpravljanje smrčanja

Kaj je NightLase®?

Fotonina laserska terapija NightLase® predstavlja minimalno invazivno, pacientu prijazno lasersko zdravljenje za izboljšanje kakovosti spanca. NightLase® s pomočjo laserske svetlobe zmanjšuje pogostost
in jakost smrčanja in omili učinke obstruktivne spalne apneje.

Kako deluje?

Laserska svetloba segreje tkivo mehkega neba, kar spodbudi krčenje in nastanek novega kolagena v ustni sluznici. Tkiva v grlu in na korenu jezika se učvrstijo ter na ta način omogočijo lažji pretok zraka v pljuča.

Kaj povzroča smrčanje?

Smrčanje povzroča slišno vibriranje dihalnih struktur, kot je mehko nebo z jezičkom (uvula), ki med spanjem ovirajo prost pretok zraka. Prav tako gre za enega najpogostejših simptomov obstruktivne spalne apneje (OSA), potencialno življenjsko nevarne motnje, ki povzroča ponavljajoče se delne ali popolne zapore zgornje dihalne poti med spanjem. Smrčanje lahko nastane iz različnih vzrokov, zato je za določitev učinkovitega zdravljenja potrebna celostna obravnava.

Prednosti laserskega zdravljenja NightLase®:

  • hitro, varno in učinkovito;
  • minimalno invazivno;
  • po posegu ni potreben počitek, takoj lahko normalno govorite, jeste in pijete;
  • lahko se uporablja v kombinaciji z drugimi uveljavljenimi načini zdravljenja obstruktivne spalne apneje.

Za koga je primerna terapija NightLase®?

Laserska terapija NightLase® je primerna za paciente, ki smrčijo zaradi ohlapnosti tkiva mehkega neba. Tistim, ki trpijo za obstruktivno spalno apnejo, lahko laserska terapija olajša simptome in nudi dodaten način, kako držati dihalne poti odprte. Zdravnik pred posegom opravi natančno diagnostiko in določi najprimernejši način zdravljenja.

Kako poteka terapija NightLase®?

V roku dveh mesecev opravite tri kratke terapije NightLase®, ki trajajo približno 20 minut in za katere ni potrebna anestezija. Med posegom lahko občutite rahel pekoč občutek, kot pri pitju vročega čaja, ko pa se poseg konča, ni več čutiti nobenega nelagodja. Rezultati so lahko opazni že po prvi terapiji!

Dokazani rezultati in zadovoljni pacienti

Raziskave so potrdile uspešnost delovanja laserske terapije NightLase®. Pacienti poročajo o zmanjšanju in omilitvi smrčanja, lažjem dihanju in o povečani pozornosti ter koncentraciji. Učinki zdravljenja dokazano lahko trajajo leto ali dlje. Če se simptomi ponovno pojavijo, terapijo ponovimo.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .