All-on-4

All-on-4 je enostaven, neinvaziven in kakovosten način zdravljenja brezzobih čeljusti, s katerim v enem dnevu vstavimo zobne vsadke, na katere kasneje pritrdimo zobni mostiček.

Prednosti rehabilitacije All-on-4:

 • izboljšanje kakovosti življenja

  Prednost sistema All-on-4 je, da lahko v enem dnevu vstavimo implantate in izdelamo fiksno protetično konstrukcijo.
  Na ta način lahko zelo hitro in enostavno povrnemo samozavest in izboljšamo kakovost življenja tistim, ki so zaradi različnih vzrokov izgubili zobe. Pomagamo jim do izboljšanja govora in boljše žvečilne funkcije, implantati pa preprečujejo tudi nadaljnjo izgubo kosti v čeljustih.

 • skrajšan čas terapije

  Enostavnejši in računalniško voden kirurški postopki bistveno skrajšajo operativni poseg, takojšnja izdelava protetičnega nadomestka pa čas do namestitve zobnega mostička.

 • nižji stroški terapije

  Koncept All-on-4 je najcenejša izbira, ko govorimo o oskrbi brezzobih pacientov s fiksnimi protetičnimi izdelki.

Postopek namestitve koncepta All-on-4

Pri tej tehniki v kostnino zgornje ali spodnje čeljustnice vstavimo štiri implantate: dva v sprednji del čeljusti, dva pa v področje ličnikov. S takšnim načinom vstavljanja implantatov se izognemo invazivnejšim posegom.
Na prvem kliničnem pregledu bomo najprej ugotovili, ali je koncept All-on-4 primeren za vas. Če ne boste primeren kandidat, vam bomo predlagali druge primernejše rešitve.
Če se bo izkazalo, da je vaša kost slabše kakovosti, boste najprej dobili začasen snemljiv nadomestek.
Po štirih do šestih mesecih začasni zobni mostiček nadomestimo s končnim, ki ga privijačimo na implantate.
Prednost vijačenja mostička na implantate je, da ga lahko vedno zelo enostavno snamemo (za potrebne preglede implantatov oziroma čiščenja morebitnega popravila mostička). S tem podaljšamo trajanje implantatov in protetike ter zmanjšamo stroške, ki bi nastali z njihovo menjavo.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .