Keramični (cirkonijevi) zobni vsadki – implantati

Keramični zobni vsadki – implantati so novejša oblika implantatov.
Še posebej so primerni za tiste, ki so alergični na kovine (npr. titan) oziroma želijo brezkovinsko nadomestilo manjkajočega zoba.

Prednosti implantatov iz cirkonija

  • Cirkonijevi implantati so v celoti so narejeni iz cirkonijeve oksidne keramike, ki ne vsebuje kovin. Telo jih ne zavrača, hkrati pa se optimalno vraščajo v kost.
  • So hipoalergenski in jih zato dobro sprejemajo tudi tisti, ki so alergični na titan ali nikelj.
  • Zaradi bele barve so cirkonijevi implantati tudi bolj estetski kot implantati iz titana. Še posebej bo to razveselilo ljudi s tanko in prosojno dlesnijo, ki je bolj dovzetna za odmikanje. Pri titanskih implantatih se to lahko pokaže kot siv rob med robom prevleke in dlesnijo.
  • V nasprotju s titanskimi implantati, ki se ob prisotnosti drugih kovin (npr. amalgamska zalivka, prevleka oz. mostiček iz kovinske zlitine), sproščajo v okolna tkiva, se pri cirkonijevih implantatih to ne dogaja.
  • Pri cirkonijevih implantatih je tudi manjša možnost razraščanja bakterij na površini, zato bodo tudi vaše dlesni ob implantatih bolj zdrave.

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .