Keramični implantati

Keramični implantati so novejša oblika zobnih implantatov in so alternativa titanskim zobnim implantatom.

Keramični implantati iz cirkonija - kakšne so prednosti?

  • Cirkonijevi zobni implantati so brezkovinski, v celoti so narejeni iz cirkonijeve oksidne keramike, ki je zelo biokompakten material (naše telo ga ne zavrača) in ponuja optimalno vraščenje v kost.
  • So hipoalergenski in zato primerni tudi za ljudi z alergijami na titan. 
  • Zaradi bele barve so bolj estetski kot implantati iz titana; to se pokaže predvsem pri ljudeh s tanko in prosojno dlesnijo, ki je bolj dovzetna za odmikanje dlesni, posledično se pri titanskih implantatih lahko pokaže siv rob med robom prevleke in dlesnijo.
  • Cirkonij je biokompakten material, ki se ne sprošča v okolna tkiva. Nasprotno pa se titanski zobni implantati, če je v ustih še druga kovina (npr. amalgamska zalivka, prevleka oz. mostiček iz kovinske zlitine), sproščajo v okolna tkiva.
  • Ker je cirkonij nenabit in električno nevtralen material, je bistveno manjša možnost razraščanja bakterij na njegovi površini, s tem pa tudi bistveno bolj zdrave dlesni ob implantatu.

 

Če imate alergijo na kovino (titan) oziroma želite brezkovinsko nadomestilo manjkajočega zoba, so cirkonijevi zobni implantati najboljša alternativa titanskim implantatom.

Primer oskrbe s keramičnim zobnim vsadkom:

 

Keramični zobni vsadek - cenik

Vsak pacient potrebuje unikatno oskrbo. Le na podlagi temeljitega kliničnega pregleda in pogovora s pacientom lahko podamo točne stroške in ocenimo primernost takšne terapije. Okvirno ceno zdravljenja si lahko pogledate v spodnji tabeli:

Poseg Cena
Vstavitev keramičnega zobnega vsadka (Z-Systems) 1450€
Vstavitev keramičnega zobnega vsadka (Z-Systems) + keramična prevleka 1750€
Vodena kostna regeneracija/dodajanje kosti od 500€
Dvig sinusnega dna/sinus lift

od 300€

 

 

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha.