Keramični implantati

Keramični implantati so novejša oblika implantatov in so alternativa titanskim implantatom. Prednosti implantatov iz cirkonija:

  • Cirkonijevi implantati so brezkovinski, v celoti so narejeni iz cirkonijeve oksidne keramike, ki je zelo biokompakten material (naše telo ga ne zavrača) in ponuja optimalno vraščenje v kost.
  • So hipoalergenski in zato primerni tudi za ljudi z alergijami na titan. 
  • Zaradi bele barve so bolj estetski kot implantati iz titana; to se pokaže predvsem pri ljudeh s tanko in prosojno dlesnijo, ki je bolj dovzetna za odmikanje dlesni, posledično se pri titanskih implantatih lahko pokaže siv rob med robom prevleke in dlesnijo.
  • Cirkonij je biokompakten material, ki se ne sprošča v okolna tkiva. Nasprotno pa se titanski implantati, če je v ustih še druga kovina (npr. amalgamska zalivka, prevleka oz. mostiček iz kovinske zlitine), sproščajo v okolna tkiva.
  • Ker je cirkonij nenabit in električno nevtralen material, je bistveno manjša možnost razraščanja bakterij na njegovi površini, s tem pa tudi bistveno bolj zdrave dlesni ob implantatu.

Če imate alergijo na kovino (titan) oziroma želite brezkovinsko nadomestilo manjkajočega zoba, so cirkonijevi implantati najboljša alternativa titanskim implantatom.

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha.