Zobni implantati

Zobni implantat je »umetna zobna korenina«, ki jo terapevt vstavi v čeljust. Med postopkom celjenja se implantat poveže z živo kostjo in ustvari čvrsto osnovo, na katero lahko pritrdimo prevleko, mostiček ali protezo. Uspeh posega je visoko predvidljiv (97 %) in je odlična izbira za nadomeščanje zob pri ljudeh z dobro ustno higieno.

Z zobnimi implantati lahko nadomestimo manjkajoči zob, ne da bi bilo treba brusiti sosednja zoba. Pri večjem številu manjkajočih zob implantati omogočajo izdelavo mostička, zato ni potrebna delna proteza. Implantati služijo tudi za pričvrstitev proteze pri brezzobih čeljustih, saj izboljšajo funkcijo, udobje in samozavest. Prednost implantatov je, da so videti kot pravi zobje. Ko jih vstavimo v kost, preprečijo izgubo kosti in umik dlesni, kar se zgodi po puljenju zob in pri protezah. Implantati ohranjajo zobe in oralno zdravje, saj ne zahtevajo dodatnega brušenja zob.


 

Implantati ohranjajo zobe in oralno zdravje, saj ne zahtevajo dodatnega brušenja zob.

Implantološko zdravljenje je vedno individualno ter prilagojeno pacientu, vseeno pa lahko implantološke sisteme razdelimo na 2 tipa: 

  • keramični implantati iz cirkonija, 
  • kovinski implantati iz titana. 

Prevleka na obeh sistemih je vedno polnokeramična, razlikujeta se samo v delu, ki je v kosti.

V Dentavitalu uporabljamo implantološka sistema Straumann in Z-Systems, ki sodita v sam kakovostni vrh.
 

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha.