Polne in delne zobne prevleke

Zobne prevleke so odlična izbira, da dodatno zaščitimo naše zobe. Zobna prevleka v celoti objema in nadomešča zobno krono, delne zobne prevleke pa nadomeščajo samo del zobne krone.

 

Zobne prevleke - načrtovanje in izdelava

Pri obsežnejši oskrbi še pred pričetkom dela računalniško oblikujemo predvidene končne restavracije. Načrtovano stanje preko začasnega materiala prenesemo v pacientova usta.

Analiziramo izgled in funkcijo ter naredimo ustrezne popravke zobnih prevlek. Na ta način imamo še pred pričetkom priprave zob že vse potrebne podatke. Tako natančno vemo, kje in koliko je potrebno pripraviti zob, to pa se odraža v minimalni invazivnosti takšnega posega. Oskrba, narejena na ta način, je bolj estetska, funkcionalna in dolgotrajna.

 

Minimalno invazivne preperacije

Glavno vodilo pri protetični oskrbi je vedno minimalna invazivnost v zobno substanco, saj to vodi v manj zapletov in dolgotrajnejšo oskrbo. Glede na količino preostale zobne substance, anatomijo in funkcijo posameznega zoba, se odločimo, ali se izdela polna ali delna prevleka.

 

Brezkovinske visoko estetske konstrukcije

Računalniško načrtovanje in izdelava, uporaba vrhunskih materialov ter sodelovanje z najsodobnejšimi laboratoriji nam omogoča izdelavo visoko-estetskih brezkovinskih protetičnih restavracij. V primerjavi s klasičnimi kovinskimi ali kovinsko-keramičnimi prevlekami so takšne polnokeramične prevleke ob pravilni izdelavi bolj trdne, se bolj natančno prilegajo in so bolj estetske, saj na zobu ni kovine in možnosti kovinskega zabarvanja.


Vnetje dlesni in karies so pogost pojav ob prevlekah, ki niso natančno izdelane in katerih rob je potisnjen pod mejo dlesni. Precizna priprava zob, skeniranje s 3D intraoralnim skenerjem in računalniška izdelava poskrbijo za izredno natančnost prileganja, uporaba brezkovinskih
materialov pa nam omogoča, da rob restavracij postavimo nad dlesnijo. Vse to je biološko bolj sprejemljivo v primerjavi s klasičnimi postopki izdelave prevlek. Vzdrževanje higiene ob takšnih prevlekah je lažje, zato se ob ustrezni higieni bolezenski procesi zob in obzobnih tkiv ne bodo razvili.

 

Polne in delne keramične prevleke - cenik

Vsaka terapija je individualno prilagojena pacientu, zato brez predhodnega temeljitega kliničnega pregleda in pogovora s pacientom natančnih stroškov ne moremo napovedati.

 

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha.