Odstranitev modrostnega zoba

Puljenje modrostnega zoba oziroma osmic je kirurški poseg, pri katerem popolnoma odstranimo modrostni zob. Zaradi neravnovesja med velikostjo čeljustnic in zob se pogosto pojavljajo težave pri izraščanju osmic in umestitvi teh zob v zobno vrsto. Zob lahko ostane vraščen v kosti (zob je v celoti pokrit s kostjo in sluznico), delno vraščen (del zoba gleda v ustno votlino) ali pa v celoti izraste. Vraščeni zobje ponavadi ne povzročajo težav in v večini primerov izdrtje ni potrebno.

 

Kdaj je potrebno puljenje modrostnega zoba?

Najpogosteje težave povzročajo delno vraščeni zobje. Pri teh zobeh v ustno votlino gleda le del krone, zato tu nastane dlesnin žep. V ta žep se ujame hrana, ki jo je težko ali nemogoče odstraniti. V žepu se razrastejo bakterije, ki okoli zoba povzročijo vnetje. Zaradi bližine vitalnih struktur lahko to vnetje zelo hitro preide v hudo obliko. Izdrtje je lahko potrebno tudi zaradi nastanka ciste iz zobnega folikla, ki obdaja neizrasel zob.
 

Odstranitev modrostnega zoba - kako poteka?

Poseg opravimo v lokalni anesteziji in je neboleč. Po posegu se lahko pojavijo zmerna oteklina, omejeno odpiranje ust in težave pri požiranju. Pooperativne težave v nekaj dneh po posegu izvenijo.

Odstranitev modrostnika - cenik

Vsak pacient potrebuje unikatno oskrbo. Le na podlagi temeljitega kliničnega pregleda in pogovora s pacientom lahko podamo točne stroške in ocenimo primernost takšne terapije.

 

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha.