All–on-4

Oskrba brezzobe čeljusti s štirimi implantati je enostaven (neinvaziven) in kakovosten način zdravljenja brezzobih čeljusti, s katerim v enem dnevu vstavimo implantate in nanje namestimo začasno fiksno protetiko.

Pri tej tehniki v kostnino zgornje ali spodnje čeljustnice vstavimo 4 implantate, in sicer dva v sprednji del čeljusti, dva pa pod kotom v področje ličnikov. S takšnim načinom vstavljanja implantatov se izognemo invazivnejšim posegom.

Po 4–6 mesecih začasni mostiček nadomestimo s končnim mostičkom, ki ga privijačimo na implantate. Prednost vijačenja mostička na implantate je, da ga lahko vedno zelo enostavno snamemo (za potrebne kontrole implantatov, čiščenja mostička ali v primeru morebitnega popravila mostička). S tem tudi podaljšamo trajnost implantatov in protetike ter zmanjšamo kasnejše stroške.

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha TUKAJ.

Prednosti rehabilitacije All-on-4

  • izboljšanje kakovosti življenja

Prednost sistema All-on-4 je, da brezzobim pacientom v enem dnevu vstavimo implantate in izdelamo fiksno protetično konstrukcijo, ki pacientom nudi izjemno zadovoljstvo, in sicer v smislu estetike, govora, žvečenja, samozavesti ...

  • skrajšan čas terapije

Poenostavitev postopkov in zmanjšanje števila operativnih posegov  bistveno skrajšata čas terapije – zaradi poševne vstavitve zadnjih implantatov se izognemo dvigu sinusnega dna, s takojšnjo obremenitvijo pa skrajšamo čas od vstavitve implantatov do vstavitv zob.

  • nižji stroški terapije

Koncept All-on-4 ni samo časovno najhitrejša, temveč tudi najcenejša izbira pri fiksni oskrbi brezzobih pacientov.

  • predvidljivost in stabilnost tudi pri manjši prostornini kosti

Ker vstavimo zadnje implantate pod kotom, lahko vstavimo bistveno daljše vijake, kot bi jih sicer. Daljši implantat  poveča stik kosti z implantatom in s tem izboljša trdnost implantata, kar je pogoj za takojšnjo obremenitev. Hkrati pa se na ta način tudi izognemo pomembnim anatomskim strukturam.

Vendar koncept All-on-4 ni primeren za vse paciente. Primernost ugotavljamo ob prvem kliničnem pregledu. Če niste primeren kandidat, vam predlagamo druge primernejše rešitve.

Pri osebah s kostmi slabše kakovosti in posledično slabšo začetno trdnostjo vstavljenih implantatov odsvetujemo takojšnjo fiksno protetično rehabilitacijo. 

V naši ordinaciji uporabljamo zobne implantate Straumann, ki so se izkazali kot najzanesljivejši implantatni sistem. 

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha TUKAJ.

Primer oskrbe brezzobe čeljusti po sistemu All-on-4 ali All-on-6:

All-on-4 terapija - cenik

Vsak pacient potrebuje unikatno oskrbo. Le na podlagi temeljitega kliničnega pregleda in pogovora s pacientom lahko podamo točne stroške in ocenimo primernost takšne terapije. Okvirno ceno zdravljenja si lahko pogledate v spodnji tabeli:

 

Poseg Cena
All-on-4 kirurški del od 3700€
All-on-4 kirurški del + protetika od 6300€

 

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha TUKAJ.

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha.