All–on-4

Oskrba brezzobe čeljusti s štirimi implantati je enostaven (neinvaziven) in kakovosten način zdravljenja brezzobih čeljusti, s katerim v enem dnevu vstavimo implantate in nanje namestimo začasno fiksno protetiko.

Pri tej tehniki v kostnino zgornje ali spodnje čeljustnice vstavimo 4 implantate, in sicer dva v sprednji del čeljusti, dva pa pod kotom v področje ličnikov. S takšnim načinom vstavljanja implantatov se izognemo invazivnejšim posegom.

Po 4–6 mesecih začasni mostiček nadomestimo s končnim mostičkom, ki ga privijačimo na implantate. Prednost vijačenja mostička na implantate je, da ga lahko vedno zelo enostavno snamemo (za potrebne kontrole implantatov, čiščenja mostička ali v primeru morebitnega popravila mostička). S tem tudi podaljšamo trajnost implantatov in protetike ter zmanjšamo kasnejše stroške.

 

Prednosti rehabilitacije All-on-4

  • izboljšanje kakovosti življenja

Prednost sistema All-on-4 je, da brezzobim pacientom v enem dnevu vstavimo implantate in izdelamo fiksno protetično konstrukcijo, ki pacientom nudi izjemno zadovoljstvo, in sicer v smislu estetike, govora, žvečenja, samozavesti ...

  • skrajšan čas terapije

Poenostavitev postopkov in zmanjšanje števila operativnih posegov  bistveno skrajšata čas terapije – zaradi poševne vstavitve zadnjih implantatov se izognemo dvigu sinusnega dna, s takojšnjo obremenitvijo pa skrajšamo čas od vstavitve implantatov do vstavitv zob.

  • nižji stroški terapije

Koncept All-on-4 ni samo časovno najhitrejša, temveč tudi najcenejša izbira pri fiksni oskrbi brezzobih pacientov.

  • predvidljivost in stabilnost tudi pri manjši prostornini kosti

Ker vstavimo zadnje implantate pod kotom, lahko vstavimo bistveno daljše vijake, kot bi jih sicer. Daljši implantat  poveča stik kosti z implantatom in s tem izboljša trdnost implantata, kar je pogoj za takojšnjo obremenitev. Hkrati pa se na ta način tudi izognemo pomembnim anatomskim strukturam.

Vendar koncept All-on-4 ni primeren za vse paciente. Primernost ugotavljamo ob prvem kliničnem pregledu. Če niste primeren kandidat, vam predlagamo druge primernejše rešitve.

Pri osebah s kostmi slabše kakovosti in posledično slabšo začetno trdnostjo vstavljenih implantatov odsvetujemo takojšnjo fiksno protetično rehabilitacijo. 

V naši ordinaciji uporabljamo zobne implantate Straumann, ki so se izkazali kot najzanesljivejši implantatni sistem. 

 

Primer oskrbe brezzobe čeljusti po sistemu All-on-4 ali All-on-6:

All-on-4 terapija - cenik

Vsak pacient potrebuje unikatno oskrbo. Le na podlagi temeljitega kliničnega pregleda in pogovora s pacientom lahko podamo točne stroške in ocenimo primernost takšne terapije.

 

 

Naročite termin in si zagotovite vrhunsko oskrbo vašega nasmeha.